Blir det ris till middag ikväll? Vi hjälper dig att lyckas med kokningen.

 

Så här gör du

  • Basmatiris

    2 portioner

    1,5 dl ris
    3 dl vatten
    Salt

    1. Skölj riset 2-3 gånger eller tills vattnet är klart.

    2. Koka upp vatten och häll i riset. Tillsätt salt efter smak.

    3. Sänk värmen och låt det sjuda under lock i ca 8-10 min.

    4. Tag av kastrullen från värmen och låt riset vila med locket på i ca 5 min.

    5. Fluffa upp riset med en gaffel före servering.

  • Jasminris

    2 portioner

    1,5 dl ris
    3 dl vatten
    Salt

    1. Skölj riset.

    2. Koka upp vatten och häll i riset. Tillsätt salt efter smak.

    3. Sänk värmen och låt det sjuda under lock i ca 10-12 min.

    4. Tag av kastrullen från värmen och låt riset vila med locket på i ca 5 min.

    5. Fluffa upp riset med en gaffel före servering.

  • Matris

    2 portioner

    1,5 dl ris
    3 dl vatten
    Salt

    1. Skölj riset.

    2. Koka upp vatten och häll i riset. Tillsätt salt efter smak.

    3. Sänk värmen och låt det sjuda under lock i ca 18-22 min.

    4. Tag av kastrullen från värmen och låt riset vila med locket på i ca 5 min.

    5. Fluffa upp riset med en gaffel före servering.

  • Råris

    2 portioner

    1,5 dl ris
    5 dl vatten
    Salt

    1. Skölj riset.

    2. Koka upp vatten och häll i riset.

    3. Rör om, sänk värmen och låt det sjuda i ca 25-30 minuter. Salta i slutet av koktiden.

    4. Häll av resterande vatten genom en sil och låt riset vila några minuter innan servering.

Följ Risfabriken på instagram

 

Läs mer om vårt utbud och våra produkter från Risfabriken, besök risfabriken.se.